Túl a sörényen

Wenger, az ezredes

PL Classics #4

2020. március 22. - bakker88

Egy ideje már Premier League nélkül tengetjük napjainkat, és ez a március 17-i döntés alapján legalább április 30-ig így is lesz. Ha már ez helyzet, és amúgy is mindenki otthon tölti az ideje nagy részét bezárva a négy fal közé, na meg a virtuális térbe, akkor hogy mégse készítsenek ki minket teljesen az elvonási tünetek, idézzük fel együtt az elmúlt 27 és – valamivel több mint – fél szezon klasszikus összecsapásait!

pl_classics_04.jpg

a kép forrása: https://www.irishmirror.ie/

Chelsea - Arsenal 6-0

Premier League 13/14 - 31. forduló
2014. március 22. 13:45 Stamford Bridge
Gólszerzők: Samuel Eto’o 5’, André Schürrle 7’, Eden Hazard 17’, Oscar 42’, 66’, Mohamed Salah 71’

A Chelsea a 13/14-es szezon 30. fordulója után 4 ponttal vezették a ligát a Liverpool és az aktuális ellenfél, az Arsenal előtt, úgyhogy a tradíciókon kívül a bajnokság szempontjából is kiemelt fontosságú mérkőzés állt a csapatok előtt. Ráadásul Arsène Wenger ekkor ült ezredjére(!) az ágyúsok kispadján vezetőedzőként.

 Ha szívesen követnéd velünk a Premier League
és a brit foci eseményeit, akkor kedvelj minket a Facebookon:
www.facebook.com/tulasorenyen/

Nem sokáig volt kérdés a mérkőzés kimenetelével kapcsolatban, az ötödik percben Eto’o, majd a hetedikben Schürrle talált be, aztán a 17. percben Hazard lövését védte kézzel Oxlaide-Chamberlain, de Andre Marriner játékvezető tévedésből Gibbset állította ki helyette. A büntetőt a belga támadó értékesítette, és ezzel az érdemi része nagyjából el is dőlt a meccsnek. A 42. percben Oscar is betalált, így a 4-0-ás eredménnyel mentek el a pihenőre a csapatok. A brazil középpályás a második félidőben duplázni tudott, a végeredményt pedig a csereként beálló Salah állított be.

Nem túlzás történelmi jelzővel illetni ezt az összecsapást, hiszen a Wenger jubileumon és a ritkán látható téves kiállításon kívül, ez lett minden idők legnagyobb arányú győzelme az Arsenal ellen, és Mohamed Salah is ekkor szerezte meg első gólját a Premier League-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://soreny.blog.hu/api/trackback/id/tr5215545976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása