Túl a sörényen

A futball különös dolgokra képes

PL Classics #3

2020. március 21. - bakker88

Egy ideje már Premier League nélkül tengetjük napjainkat, és ez a március 17-i döntés alapján legalább április 30-ig így is lesz. Ha már ez helyzet, és amúgy is mindenki otthon tölti az ideje nagy részét bezárva a négy fal közé, na meg a virtuális térbe, akkor hogy mégse készítsenek ki minket teljesen az elvonási tünetek, idézzük fel együtt az elmúlt 27 és – valamivel több mint – fél szezon klasszikus összecsapásait!

pl_classics_03.jpg

kép forrása: https://www.premierleague.com/

Norwich City - Middlesbrough 4-4

Premier League 04/05 - 24. forduló
2005. január 22. 16:00 Carrow Road
Gólszerzők:
Damien Francis 17’, Dean Ashton 80’, Lean McKenzie 89’, Adam Drury 92’ és Jimmy Floyd Hasselbaink 34’, 78’, Franck Quedrue 49’, 55’

A Premier League 04/05-ös szezonjának a 24. fordulóját a Norwich a 18. a Boro pedig a 6. helyen várta. Egyik csapat sem volt kirobbanó formában, a vendégek az előző öt meccsükön csak négy, a hazaiak pedig mindössze egyetlen pontot gyűjtöttek. A kanárik egész idényben a kiesés ellen küzdöttek, ezt jól érzékelteti, hogy az első fordulót követően, egészen a bajnokság végéig nem álltak a 16. helynél magasabban a tabellán, és a végén búcsúztak is az első osztálytól. A Middlesbrough a hőn áhított nemzetközi kupaszereplésért küzdött, ami össze is jött a szezon végi 7. hellyel. Persze kellett hozzá, hogy a Liga-kupa győztes Chelsea, és az FA kupa győztes Arsenal is a Bajnokok Ligájában indult.

Ha szívesen követnéd velünk a Premier League
és a brit foci eseményeit, akkor kedvelj minket a Facebookon:
www.facebook.com/tulasorenyen/

A Carrow roadon szombat délután több mint 24,500 néző előtt zajlott a mérkőzés. Az első félidőben Francis góljára Hasselbaink válaszolt, így a szünetre 1-1-es döntetlennel vonultak a felek. A második játékrészben aztán beindult a Boro, és a balhátvéd Franck Quedrue duplájával, aztán Hasselbaink gyönyörű szabadrúgásával a 78. percben már 4-1-re vezettek. Ekkor aligha hitték volna, hogy a végén nem három ponttal távoznak, pedig így lett. Előbb a friss igazolás, Ashton lőtte meg első gólját hazai debütálásán, majd az utolsó előtti percben McKenzie fejelt a hálóba. Aztán jött a ráadás, Drury, a kanárik kapitánya egyenlített a 92. percben. Érdemes még megemlíteni Darren Huckerby-t, hiszen mind a három második félidei Norwich gólnak ő volt az előkészítője.

A hazaiak menedzsere Nigel Worthington a meccs után azt nyilatkozta, hogy edzőként még nem élt át ehhez hasonlót. A vendégeknél Steve McClaren szerint ez jó példa volt arra, hogy a futball milyen különös dolgokra képes.  

A bejegyzés trackback címe:

https://soreny.blog.hu/api/trackback/id/tr6715542042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása