Túl a sörényen

Gólzáporos délután

PL Classics #7

2020. március 25. - bakker88

Egy ideje már Premier League nélkül tengetjük napjainkat, és ez a március 17-i döntés alapján legalább április 30-ig így is lesz. Ha már ez helyzet, és amúgy is mindenki otthon tölti az ideje nagy részét bezárva a négy fal közé, na meg a virtuális térbe, akkor hogy mégse készítsenek ki minket teljesen az elvonási tünetek, idézzük fel együtt az elmúlt 27 és – valamivel több mint – fél szezon klasszikus összecsapásait!

pl_classics_07.jpg

a kép forrása: https://www.premierleague.com/ 

Portsmouth - Reading 7-4

Premier League 07/08 - 8. forduló
2007. szeptember 29. 15:00 Fratton Park
Gólszerzők: Benjani 6’,37’,70’, Hermann Hreidarsson 55’, Niko Krancjar 75’, Ivar Ingimarsson (ög) 81’, Sulley Muntari (bünt) 92’ és Stephen Hunt 45’, Dave Kitson 48’, Shane Long 79’, Sol Campbell 94’

A 07/08-as szezon első hét fordulójában a Reading 7, a Porstmouth pedig 9 pontot gyűjtött. Azt nézve, hogy a Pompey ez alatt játszott a Man Utd-del, a Liverpoollal, az Arsenallal és a Chelsea-vel is, nem is olyan rossz eredmény, a vendégek már inkább lehettek bosszúsak a teljesítményük miatt. Az ezt megelőző idényben mind a két csapat a felsőház alján végzett, és ezzel kiegyeztek volna ebben az évben is.

 Ha szívesen követnéd velünk a Premier League
és a brit foci eseményeit, akkor kedvelj minket a Facebookon:
www.facebook.com/tulasorenyen/

A hazaiak korán, már a 6. percben vezetést szereztek Benjani révén, majd a zimbabwei támadó a 37. percben duplázni tudott. A Reading pont jókor, az első félidő végén szépített Stephen Hunt góljával. A második félidőt a vendégek kezdték jobban, a 48. percben Dave Kitson kiegyenlített David James kapus bakija után, de nem sokára ismét a Portsmouth szurkolói örülhettek, mert Hreidarsson 55. percben szerzett góljával ismét ők vezettek. Ezután James javított a hibáján, Shorey vállalta a büntetőt, amit kezezés miatt fújt be Mark Halsey játékvezető, de a kapus hárított. Nem sokkal később az örök tehetség Niko Krancjar szerzett gólt, így már kettővel ment a Pompey, de a Reading nem adta fel, Long révén ismét szorosabbá tette a meccset, de perceken belül jött az ötödik hazai találat, Sean Davis lövése változtatott irányt Ingimarssonon, és úgy került a labda a hálóba. A 90. perc utánra is maradt esemény, Krancjart buktatták a tizenhatoson belül, a tizenegyest Muntari lőtte be, de a Readingnek még volt egy válasza, Shorey lőtt, de a blokkolni próbáló Campbellről pattant a kapuba a játékszer.

7-4. Vízilabdában megszokott eredmény született ezen az elképesztő meccsen. A tizenegy gól a legtöbb, ami valaha egy Premier League meccsen született, és mivel kilenc különböző játékos talált be, ezzel a mérkőzés holtversenyben a legtöbb gólszerzőt felvonultató meccs is lett a Tottenham - Arsenal 4-5 mellett. A Reading ebben a szezonban, mindössze két hónappal később ismét bemutatta azt a bravúrt, hogy négy gólt szerzett idegenben, mégis kikapott, akkor a Spurs ellen 6-4-re, és az idény végén ki is estek. A Pompey viszont még túl is tudta szárnyalni egy évvel korábbi eredményét, és egy helyezést javítva nyolcadikok lettek.

A bejegyzés trackback címe:

https://soreny.blog.hu/api/trackback/id/tr6415557084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása