Túl a sörényen

Kilenc gólos thriller

PL Classics #8

2020. március 26. - bakker88

Egy ideje már Premier League nélkül tengetjük napjainkat, és ez a március 17-i döntés alapján legalább április 30-ig így is lesz. Ha már ez helyzet, és amúgy is mindenki otthon tölti az ideje nagy részét bezárva a négy fal közé, na meg a virtuális térbe, akkor hogy mégse készítsenek ki minket teljesen az elvonási tünetek, idézzük fel együtt az elmúlt 27 és – valamivel több mint – fél szezon klasszikus összecsapásait!

pl_classics_08.jpg

a kép forrása:https://www.premierleague.com/

Swansea City - Crystal Palace 5-4

Premier League 16/17 - 13. forduló
2016. november 26. 16:00 Liberty Stadium
Gólszerzők: Gylfi Sigurdsson 36’, Leroy Fer 66’, 68’, Fernando Llorente 91’, 93’ és Wilfreid Zaha 19’, James Tomkins 75’, Jack Cork 82’, Christian Benteke 84’

A 16/17-es szezon első 12 fordulójában a Swansea mindössze hat pontot gyűjtött, de a Palace sem volt túl jó formában, hiszen öt zsinórban elveszített meccs volt mögöttük. Mind a két csapatnál hamar egyértelművé vált, hogy ugyanúgy, mint az előző évben, ekkor is csak a bent maradás lehet a cél.

 Ha szívesen követnéd velünk a Premier League
és a brit foci eseményeit, akkor kedvelj minket a Facebookon:
www.facebook.com/tulasorenyen/

Az első félidő 19. percében a vendégek szerezték meg a vezetést Zaha révén, majd bő negyed óra múlva Sigurdsson tudott egyenlíteni. 1-1-es döntetlennel mentek a csapatok szünetre. A második félidő első 20 perce nem hozott túl sok izgalmat, de aztán beindult az őrület. Fer a 66. és a 68. percben is eredményes volt, a holland középpályás révén gyorsan két gólos előnybe került a Swansea. A 75. percben egy szögletet követően Tomkins szerzett gólt, a 82. minutumban pedig a tisztázni igyekvő Palace védő, Cork csúsztatott a saját kapujába, így ismét egyenlő lett az állás. Sőt, két perc múlva Benteke szerzett gólt, immár vezetett a Palace. A sok gól és időhúzás miatt Kevin Friend hét percet hosszabbított, de nem is kellett annyi a hazaiaknak. A korábban becserélt Llorrente a 91. és 93. percben is betalált megszerezve a győzelmet a csapatának egy Hollywoodi mérkőzésen.

A Swansea menedzsere Bob Bradley a meccs után viccesen felajánlott egy plusz szabadnapot játékosainak, és nem győzte hangsúlyozni, hogy milyen nagyszerű srácok alkotják csapatát. Alan Pardew szerint mind a két csapat rosszul védekezett, de ők eggyel többet gólt kaptak ezekből a hibákból. A Palace-nak ez volt sorozatban a hatodik veresége, így nem csoda, hogy bő két héttel később ki is rúgták az angol menedzsert. Végül mind a két klubnak sikerült elkerülni a kiesést.

A bejegyzés trackback címe:

https://soreny.blog.hu/api/trackback/id/tr3415561596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása