Túl a sörényen

Az első

PL Classics #1

2020. március 19. - bakker88

Egy ideje már Premier League nélkül tengetjük napjainkat, és ez a március 17-i döntés alapján legalább április 30-ig így is lesz. Ha már ez helyzet, és amúgy is mindenki otthon tölti az ideje nagy részét bezárva a négy fal közé, na meg a virtuális térbe, akkor hogy mégse készítsenek ki minket teljesen az elvonási tünetek, idézzük fel együtt az elmúlt 27 és – valamivel több mint – fél szezon klasszikus összecsapásait!

 pl_classics_01.jpg

borítókép forrása:https://www.bbc.com/sport

Sheffield United - Manchester United 2-1

Premier League 92/93 - 1. forduló
1992. augusztus 15. 15:00 Bramall Lane
Gólszerzők: Brian Deane 5’, 50’ (pen.) és Mark Hughes 61’

A későbbiekben teljesen véletlenszerűen válogatjuk majd a meccseket, időtől, tértől függetlenül, de az első, az legyen konkrétan az első. 1992. február 20-án létrejött az FA Premier League, az akkori első osztályú csapatok döntését követően, mely szerint ki akarnak lépni az 1888-ban alapított Football League-ből. Azóta már tudjuk, hogy ez alapjaiban változtatta meg az angol, de a világ labdarúgását is. A megalakulást követően augusztusban, akkor még 22 csapattal (95-96 óta 20) indult el az új első osztály.

Ha szívesen követnéd velünk a Premier League
és a brit foci eseményeit, akkor kedvelj minket a Facebookon:
www.facebook.com/tulasorenyen/

A Sheffield az előző évben stabil középcsapatként a kilencedik helyen végzett, ebben a szezonban is a biztos bent maradás volt a cél. A vendég vörös ördögök viszont az ezüstérem után immár bajnoki címről álmodozva vágtak neki az új korszaknak. Ekkor már 25 éve tartott az ínséges időszak, korábban még a Matt Busby és Bobby Charlton fémjelezte legendás alakulat tudott a tabella élén végezni. Senki sem sejthette, hogy milyen legendás éra kezdete volt ez a meccs, főleg nem a végeredmény után.

Brian Deane már az 5. percben megszerezte a PL történetének első gólját, majd az 50. percben már az első duplának is örülhetett a hazai közönség, Mark Hughes még a 61. percben szépíteni tudott, de több gól már nem esett a mérkőzésen. Utóbbival menedzserként is sokat találkozhattunk, bár a 2018-as S’otontól való menesztése óta nincs csapata, néha szakértőként tűnt fel egy-egy csatornán. A sheffieldi gól szerzője több angol csapatban is megfordult, de eltöltött néhány hónapot Portugáliában majd Ausztráliában is. Menedzserként eddig egy norvég csapatnál dolgozott, viszont érdekesebb, hogy 2019 nyara óta a koszovói KF Ferizaj nevű klub 50%-os tulajdonosa.

A bejegyzés trackback címe:

https://soreny.blog.hu/api/trackback/id/tr8115536960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása