Túl a sörényen

Agüerooooooo

PL Classics #6

2020. március 24. - bakker88

Egy ideje már Premier League nélkül tengetjük napjainkat, és ez a március 17-i döntés alapján legalább április 30-ig így is lesz. Ha már ez helyzet, és amúgy is mindenki otthon tölti az ideje nagy részét bezárva a négy fal közé, na meg a virtuális térbe, akkor hogy mégse készítsenek ki minket teljesen az elvonási tünetek, idézzük fel együtt az elmúlt 27 és – valamivel több mint – fél szezon klasszikus összecsapásait!

pl_classics_06.jpg

a kép forrása: https://www.flickr.com/

Manchester City - Queens Park Rangers 3-2

Premier League 11/12 - 38. forduló
2012. május 13. 16:00 Etihad Stadium
Gólszerzők: Pablo Zabaleta 39’, Edin Dzeko 92’, Sergio Agüero 94’, és Djibril Cissé 48’, Jamie MacKie 66’
Kiállítás: Joey Barton 55’

A 11/12-es szezon utolsó fordulójában a Man City a bajnoki címért, a QPR pedig a kiesés elkerüléséért ment harcba. Az idény a végéig kiélezett volt, ugyanis a két manchesteri csapat azonos ponttal állt a 37. játéknap után, a kékek jobb gólkülönbsége annyival jobb volt, hogy ki lehetett jelenteni, ha a City nyer, akkor bajnokok lesznek. A vörös ördögök a már biztosan bent maradó Sunderland otthonába látogattak, így az feltételezhető volt, hogy ott győzni fognak.

 Ha szívesen követnéd velünk a Premier League
és a brit foci eseményeit, akkor kedvelj minket a Facebookon:
www.facebook.com/tulasorenyen/

Mint ahogy az lenni szokott minden utolsó fordulóban, az összes meccset egy időpontban játszották a csapatok, így az első fontos esemény nem is az Etihadban történt, ugyanis jött a hír a 20. percben, hogy Rooney révén vezet a United. Hamarosan jött rá a válasz, a 39. percben Zabaleta talált be. A szünet után rögtön kezdett szorulni a hurok, Djibril Cissé egyenlített ki. Pár perccel később pályafutása során nem először, és nem is utoljára a QPR kapitánya, Joey Barton került balhés helyzetbe, úgyhogy Mike Dean játékvezető kiállította. Ehhez képest a félidő közepén a vendégek szereztek vezetést Mackie fejeséből. Válaszképpen rövid időn belül beállt Dzeko és Balotelli is, de a City – hiába jegyzett a statisztika már több mint 40 kapura lövést, – nem tudott újabb gólt szerezni a 90 perc alatt. Viszont utána először Dzeko révén a 92. percben, és aztán Balotelli gólpasszából Sergio Agüero megszerezte a bajnoki címet érő gólt. Közben ezzel párhuzamosan a Sunderland pályáján is elképesztő jelenetek zajlottak, hiszen azt a meccset a Man Utd megnyerte, és már percek óta arra vártak a játékosok, hogy a másik meccsnek mi lesz a végeredménye.

A Manchester City 1968 után ismét bajnoki címet tudott nyerni, először a Premier League érában, és olyan forgatókönyvvel amilyet sokáig nem fogunk elfelejteni. A Man United 94/95-ös szezon végén már veszített el hasonló körülmények között bajnokságot az utolsó fordulóban, akkor a Blackburn Rovers ült fel a trónra, viszont abban az is szerepet játszott, hogy a vörös ördögök csak döntetlent játszottak a West Ham ellen. Sir Alex azt nyilatkozta, hogy még mindig az második hely fáj neki a legjobban, mert ha akkor nyernek, akkor bajnokok. A City 2012 óta még három bajnoki címet szerzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://soreny.blog.hu/api/trackback/id/tr2815553712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása