Túl a sörényen

A farkas és a róka

PL Classics #5

2020. március 23. - bakker88

Egy ideje már Premier League nélkül tengetjük napjainkat, és ez a március 17-i döntés alapján legalább április 30-ig így is lesz. Ha már ez helyzet, és amúgy is mindenki otthon tölti az ideje nagy részét bezárva a négy fal közé, na meg a virtuális térbe, akkor hogy mégse készítsenek ki minket teljesen az elvonási tünetek, idézzük fel együtt az elmúlt 27 és – valamivel több mint – fél szezon klasszikus összecsapásait!

pl_classics_05.jpg

a kép forrása: https://www.premierleague.com/

Wolverhampton Wanderers - Leicester City 4-3

Premier League 03/04 - 9. forduló
2003. október 25. 15:00 Molineux
Gólszerzők: Colin Cameron 52’, 59’ (bünt), Alex Rae 67’, Henri Camara 85’ és Les Ferdinand 11’, 15’, Riccardo Scimecca 34’

Nem a legjobb formájukban találkoztak a 03/04-es szezon kilencedik fordulójában a csapatok, hiszen az addigi nyolc meccsükön a rókák 4, a farkasok pedig 6 a pontot gyűjtöttek, bár a hazaiak kilábalni látszottak a rossz szériából, hiszen ebből ötöt a legutóbbi három meccsen szereztek. Mindkét klubnak frissen feljutóként a bent maradás lehetett első számú célja.

 Ha szívesen követnéd velünk a Premier League
és a brit foci eseményeit, akkor kedvelj minket a Facebookon:
www.facebook.com/tulasorenyen/

Az első félidő teljes mértékben a Leicesterről és a 37 éves Les Ferdinandról szólt. A veterán angol csatár a 11. és a 15. percben is betalált, majd a 34. percben egy gólpasszt is kiosztott a Riccardo Scimeccának. A szünet után Cameron szépített, aztán nem sokkal később a Gillespie kezezése miatt megítélt büntetőből is betalált, a 67. percben pedig Rea fejesével egyenlítettek a hazaiak. A katarzis a 85. percben jött, Henri Camara állította be a 4-3-as végeredményt.

Hiába a játszottak szenzációs meccset, az idény végén mind a két csapat búcsúzni kényszerült a Premier League-től. Érdekes, hogy hasonló utat jártak be azóta, mind a két klub megjárta a harmadosztályt is, de sikerült visszakapaszkodniuk, sőt idén reális esélyük van a BL helyek megszerzése is, amihez persze még le kellene játszani valahogy a szezont, de bízzunk a legjobbakban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://soreny.blog.hu/api/trackback/id/tr5615548686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása